Cum poti deveni instructor auto

Cum poti deveni instructor auto

Pentru a deveni instructor auto trebuie sa parcurgi 3 pasi:

  1. Atestarea ca instructor auto
  2. Autorizarea ca instructor auto
  3. Desfasurarea activitatii practice

  Art. 1. (1) Instructorii de pregatire practica si profesorii de legislatie rutiera pot desfasura activitate de pregatire a persoanelor in vederea obtinerii permisului de conducere numai daca sunt atestati in acest sens de catre Ministerul Transporturilor si Infrastructurii prin Autoritatea Rutiera Romana – A.R.R conform prevederilor prezentei metodologii.
(2) Instructorii de pregatire practica, denumiti in continuare instructori auto, pot fi angajati ai unei scoli de conducatori auto sau pot fi autorizati conform prevederilor metodologiei privind autorizarea instructorilor de pregatire practica.
  Art. 2. Pentru obtinerea atestatelor de instructor auto si/sau profesor de legislatie rutiera solicitantii trebuie sa indeplineasca conditiile necesare in vederea desfasurarii acestei activitati, sa urmeze un curs de pregatire profesionala intr-un centru de pregatire si perfectionare profesionala a personalului din domeniul transporturilor rutiere autorizat de catre Ministerul Transporturilor si Infrastructurii si sa promoveze examenul sustinut in conditiile stabilite de prezenta metodologie.
  Art. 3. (1) Obtinerea atestatului de instructor auto se realizeaza initial pentru una sau mai multe din categoriile A, B si BE, urmand ca dupa o perioada de cel putin 2 ani de activitate efectiva ca instructor auto sa se poata obtine si atestarea pentru celelalte categorii.
(2) Activitatea efectiva ca instructor auto prevazuta la alin. (1) consta in scolarizarea unui numar minim de 100 cursanti care doresc obtinerea permisului de conducere auto in perioada de cel putin 2 ani.